Amazon angajează 650 de oameni la București 

Amazon creează 650 de locuri de muncă permanente în București prin inaugurarea Centrului de Dezvoltare și Tehnologie .

Amazon și Amazon Web Services (AWS) inaugurează oficial noul sediu și Centru de Dezvoltare și Tehnologie din București, creând peste 650 de locuri permanente în domeniul tehnologiei cât și în mediul corporate, care se adaugă celor 1000 pe care compania le are deja în România. 

Centrul de dezvoltare va continua să se concentreze pe crearea unor caracteristici noi și inovatoare ale tehnologiei Amazon, incluzând construirea limbajului din spatele dispozitivului Alexa, dar și asupra tehnologiilor cheie care formează fundația AWS.Noul sediu găzduieste un nou Centru de Inginerie, unul de dezvoltare a tehnologiei, a soluțiilor lingvistice pentru Alexa, dar și testarea a produselor Alexa, toate fiind implicate în dezvoltarea, inovarea soluțiilor tehnologice și consolidarea operațiunilor. 

Amazon oferă oportunități de carieră pentru ingineri, specialiști în lingvistică, manageri de proiect și manageri de echipă. „Interesul și entuziasmul creat la nivel mondial în jurul Alexa au fost extraordinare, de aceea ne dorim să oferim experiența Alexa unui număr cât mai mare de persoane. 

România ne-a oferit acces la specialiști și ingineri în lingvistică, focusați asupra îmbunătățirii funcției conversaționale a Inteligenței Artificiale” a declarat Rakesh Wanga, Director, Alexa Data Services.

Citește mai mult

În fiecare zi, în Moldova au loc crime cibernetice. 

Mai mulți specialiști afirmă că Republica Moldova are o bună dezvoltare în domeniul tehnologiilor informaționale, dar odată cu această dezvoltare apar și probleme de securitate informațională.

Expertul în domeniul securității informaționale Andrei Rusnac a explicat într-o discuție cât de dezvoltat este domeniul IT în Moldova.El a menționat că în țara noastră domeniul TIC s-a dezvoltat foarte repede, adică în Moldova este internet de calitate înaltă și cu o viteză bună. Dar unde se dezvoltă tehnologiile, acolo apar și aspectele neplăcute. Adică, posibilități reale de comitere a crimelor cibernetice. În Moldova acest lucru se întâmplă în fiecare zi, fiind atacate resurse informaționale. Acest fapt îi obligă pe specialiștii din domeniu să dezvolte tehnologii noi pentru a combate crimele.

Citește mai mult

Vloggerul care riscă închisoare după ce a umilit un cerșetor român  

Unui vlogger din Barcelona i s-a părut amuzant să se filmeze cum oferă doi biscuiți umpluți cu pastă de dinți unui cerșetor român înfometat, iar acum riscă să intre la închisoare. 

Kanghua Ren, în vârstă de 20 de ani, avea un canal de YouTube, cunoscut drept ReSet, cu mai mult de 1,2 milioane de abonați. El avea speranțe să obțină mii de vizualizări pentru farsa lui. Ren s-a filmat cum a înlocuit crema a cinci biscuiți cu pastă de dinți. Ulterior, i-a oferit unui cerșetor român, Gheorghe L., în vârstă de 52 de ani, biscuiții și a filmat întâmplarea, conform The CreateWeb24.Videoclipul a fost între timp șters. În el, Ren spunea: „Poate că am mers puțin cam departe, dar să privim partea bună a lucrurilor: asta o să îl ajute să îsi curețe dinții. Nu cred că s-a mai spălat pe dinți de când a rămas sărac”.Bărbatului i s-a făcut rău și a început să vomite la puțin timp după ce a mâncat biscuiții cu pastă de dinți. „Mi s-a făcut rău după cinci minute și am vomitat”, a povestit bărbatul. 

Autoritățile s-au autosesizat între timp, iar bărbatul le-a transmis că s-a temut pentru viața lui atunci când a aflat de faima lui Ren pe internet. 

Gheorge L. a declarat pentru cotidianul spaniol El Pais că a fost închis în timpul dictaturii ceaușiste și că a petrecut mult timp într-o instituție pentru bolile psihice, dar că nu știe de ce. El a mai explicat că niciodată nu a fost tratat atât de rău pe străzi. 

După ce video-ul a atras nenumărate critici, vloggerul s-a întors la cerșetor să îl întrebe cum îi este. Ren a spus: „Oamenii exagerează cu privire la glumele de pe stradă făcute unui cerșetor, când cu siguranță dacă ar fi făcute unei persoane normale nu ar spune nimic”.Pe măsură ce controversa a luat proporții, Ren și un prieten s-au dus din nou la bărbat, intenționând să stea o noapte alături de el. În acel moment, un martor a sunat la poliție.Vloggerul a șters apoi videoclipul și i-a oferit lui Gheorghe L. 300 de euro, potrivit CreateWeb24. 

Banii i-au fost oferiți pentru a păstra tăcerea și pentru a-i restabili vloggerului imaginea în ochii publicului. Asta nu îl scapă însă de pedeapsă.Ren ar fi încasat 2.180 de euro din publicitate după urcarea videoclipului pe YouTube, conform documentelor oficiale prezentate de El Pais. În cazul în care va fi condamnat, el ar putea sta doi ani în închisoare și să îi plătească victimei daune morale în valoare de 30.000 de euro. 

Citește mai mult

Cel mai bun constructor de site-uri din Moldova 

Cel mai bun sitebuilder de creare site-uri: realizează, lansează & dezvoltă ușor un site web de succes. 

Tehnologie puternică şi frumuseţe uimitoare de creare site-uri web - totul începe aici, ia controlul în mâini! Creare site web optimizat pentru SEO folosind builderul nostru cu cea mai intuitivă interfaţă şi cea mai bună compatibilitate pentru mobil. Creare site în doar 60 minute!

Peste 200.000.000 de clienți inteligenți au încredere în noi și economisesc bani, CreateWeb24 este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai accesibile servicii de găzduire web și cel mai bun furnizor de Sitebuilder din 2018. Cel mai ieftin sitebuilder cu cele mai bune funcții de pe tot globul. Nelimitat, preț scăzut & suport eficient, aceștia sunt factorii cheie în a fi liberi în industria de creare site. Și le-avem pe toate!

Creare site web captivante folosind o interfaţă 100% drag&drop. Nu-ţi mai cheltui banii investind în realizarea & administrarea site-ului. Economiseşte inteligent- fă asta singur! Foloseşte builderul nostru pentru a crea ieftin un site cu un design profesional, fără a avea nevoie de cunoştinţe tehnice sau de codare. Dacă ştii cum să deschizi un browser web, fii sigur, deja ştii cum să construieşti un site frumos şi de succes, folosind cel mai bun sitebuilder.

Sitebuilder-ul ce ţine cu bugetul tău este construit pentru calitate şi comfort. Economiseşte inteligent, foloseşte cel mai bun şi mai ieftin sitebuilder şi găzduirea web nelimitată. Mulţumită infrastructurii bazată pe cloud a serverelor noastre, acum sitebuilder-ul nostru are mai multă putere decât îţi poţi imagina. Începe chiar acum să economiseşti cu cel mai ieftin sitebuilder, alături de bonusurile premium care sunt incluse în fiecare cont de găzduire web. Nu mai cheltui bani pentru creare site-ului, fă asta singur! Cu CreateWeb24, tu eşti webmaster-ul!

Echipa noastră de succes clienţi dedicată 24/7/365 este întotdeauna gata să îţi răspundă tuturor întrebărilor şi să îţi rezolve oricând, orice problemă legată de găzduirea web. Te vom ajuta mai mult decât orice altă companie de găzduire web. Ne cunoaştem pe dinafară sitebuilder-ul, infrastructura cloud şi cpanel-ul. Fiecare dintre întrebările tale va fi asistată de o persoană reală şi dedicată, ce răspunde rapid. Comunicarea utilă și soluțiile aproape instantanee fără întârzieri sunt prioritatea noastră! Construiește acum site-ul tău pe www.createweb24.com 

Citește mai mult

UBER poate fi interzis sau sanctionat penal fara notificarea 

Statele membre UE pot interzice si sanctiona penal exercitarea ilegala a activitatii de transport in cadrul serviciului UberPop, fara sa notifice in prealabil Comisiei Europene proiectul de lege care incrimineaza o astfel de exercitare, arata o hotarare a Curtii de Justitie a UE. Cazul se refera la serviciul UberPOP care a fost suspendat in Franta in iulie 2015, iar Uber France este urmarita penal pentru ca a organizat acest serviciu. 

Ce spune CJUE 

Societatea franceza Uber France furnizeaza, prin intermediul unei aplicatii pentru smartphone, un serviciu denumit Uber Pop, prin care pune in legatura conducatori auto neprofesionisti care utilizeaza propriul vehicul cu persoane care doresc sa efectueze deplasari urbane. In cadrul serviciului furnizat prin aceasta aplicatie, societatea mentionata stabileste tarifele, incaseaza pretul fiecarei curse de la client (inainte de a achita o parte din acesta conducatorului auto neprofesionist al vehiculului) si intocmeste facturile. 

Uber France este urmarita penal pentru ca a organizat, prin serviciul UberPop, un sistem de punere in legatura a clientilor cu conducatori auto neprofesionisti care transporta persoane cu titlu oneros cu vehicule de mai putin de zece locuri.Uber France sustine ca legislatia franceza pe baza careia este urmarita penal constituie o reglementare tehnica ce priveste un serviciu al societatii informationale in sensul directivei privind standardele si reglementarile tehnice. 
Aceasta directiva impune statelor membre sa notifice Comisiei orice proiect de lege sau de reglementare care instituie reglementari tehnice referitoare la produse si servicii ale societatii informationale, sub sanctiunea inopozabilitatii ulterioare a acestei legi sau reglementari fata de particulari. Or, in cazul de fata, autoritatile franceze nu notificasera Comisiei legislatia penala in discutie inainte de promulgarea sa. Uber France deduce din aceasta ca nu poate fi urmarita penal pentru acuzatiile citate anterior. Sesizata cu cauza, Tribunalul de Mare Instanta Lille (Franta) solicita Curtii de Justitie sa stabileasca daca autoritatile franceze erau obligate sau nu erau obligate sa notifice in prealabil proiectul de lege Comisiei.

Prin hotararea pronuntata astazi, Curtea apreciaza ca statele membre pot interzice si sanctiona exercitarea ilegala a unei activitati de transport precum UberPop fara sa fie obligate sa notifice in prealabil Comisiei proiectul de lege care incrimineaza o astfel de exercitare.

Curtea aminteste mai intai ca a statuat, la data de 20 decembrie 2017, in cauza Uber Spania, ca serviciul UberPop propus in Spania tinea de domeniul transportului si nu constituia un serviciu al societatii informationale in sensul directivei. Potrivit Curtii, serviciul UberPop propus in Franta este substantial identic cu cel furnizat in Spania, revenindu-i Tribunalului de Mare Instanta Lille sarcina de a verifica acest aspect.Intrucat serviciul UberPop nu intra in domeniul de aplicare al directivei, Curtea concluzioneaza ca obligatia de notificare prealabila catre Comisie, prevazuta de aceasta directiva, nu are vocatie sa se aplice. Prin urmare, autoritatile franceze nu erau obligate sa notifice in prealabil proiectul de lege penala in discutie Comisiei.

Ce spune Uber 

Compania spune ca Franta ar fi trebuit sa ceara aprobarea Comisiei pentru o noua lege a taximetriei care sa contina si prevederi pentru aplicatiile de mobilitate. Uber a spus ca acuzatiile aduse impotriva a doi directori ai companiei, nu sunt valide fiindca Franta nu a solicitat opinia CE. ”Speta se refera la o lege franceza din 2014 si daca ar fi trebuit pre-notificata la Comisia Europeana o lege despre servicii de tipul peer-to-peer pe care le-am oprit in 2015”, a spus un purtator de cuvant Uber, citat de Reuters. ”Cum a spus si CEO-ul nostru, este potrivit ca servicii precum Uber sa fie reglementate, asa ca vom continua dialogul cu orasele europene”.  

Citește mai mult
Încarcă mai multe