Cât de bogat ai fi fost dacă investeai 1.000 de Euro în Compania  Google in 2010 ?

Sergey Brin şi Larry Page au dezvoltat ceea ce avea să se transforme într-una dintre cele mai puternice companii din lume într-un garaj din Menlo Park, California. În 1999, la 11 ani după elaborarea şi publicarea lucrării de cercetare, compania se muta într-o clădire de birouri din Palo Alto, iar apoi a avut loc o altă mutare în 2004 într-un complex de clădiri de birouri cunoscut în prezent ca şi Googleplex. 


Google, gigantul tehnologic american a aniversat pe 27 septembrie 21 de ani de existenţă, două decade de business în tehnologie şi inovare. Încă de la lansarea pe bursă, Google nu şi-a dezamăgit acţionarii, iar cei ce au ales să parieze măcar 1.000 de dolari pe această companie în 2009, ar fi obţinut un profit de 4.800 de dolari, datorită randamentului investiţiei care este de aproximativ 400%.Compania Google s-a lansat pe bursă în 2004, iar în prezent o acţiune se tranzacţionează pentru aproximativ 1.200 de dolari. La momentul redactării articolului, o acţiune Google se tranzacţiona 1.201 de dolari.Acest gigant tehnologic a fost fondat în 1988 de doi doctoranzi ai Universităţii Stanford, Sergey Brin şi Larry Page. În acea perioadă, cei doi au ales să se asocieze şi să elaboreze o lucrare ştiinţifică despre dezvoltarea primului mare motor de căutar din lume. Acea lucrare a fost scânteia care a dat viaţă companiei Google, aşa cum este cunoscută ea astăzi.


În 1999, Google încasa venituri anuale de 220.000 de dolari, iar patru ani mai târziu, veniturile companiei se apropiau de un miliard de dolari. Datorită acestui succes, în 2004 Deloitte, compania de consultanţă şi audit financiar, a evaluat Google ca fiind compania tehnologică cu cea mai rapidă creştere din America de Nord.Succesul companiei, poate fi pus pe seama lui Eric Schmidt, directorul executiv ales de cei doi Sergey Brin şi Larry Page. În timpul mandatului lui Erich Schmidt, Google şi-a majorat veniturile cu 85%, a achiziţionat platforma Android şi a cumpărat YouTube. Schimdt condus această companie până în 2011, iar apoi locul său a fost preluat de Larry Page.De-a lungul timpului Google a cumpărat peste 200 de companii, iar potrivit estimărilor până în 2010, gigantul tehnologic american achziţiona două companii noi în fiecare lună.

Citește mai mult

Amenda record pentru Facebook: 5 miliarde de dolari!

Amenda record incasata de Facebook dupa Cambridge Analytica. Dupa ce datele a milioane de utilizatori nu au fost securizate, Facebook a primit o amenda de 5 miliarde de dolari.


Mai mult, Facebook trebuie sa sporeasca masurile de securitate in ceea ce priveste protejarea datelor. Amenda este aplicata de Comisia Federala pentru Comert la 1 an dupa problemele de securitate pe care le-a avut reteaua de socializare. Cam atat a durat finalizarea dosarului. 


Firma care s-a folosit de cele peste 50 de milioane de conturi, a influentat alegerile prezidentiale din 2016, incheiate cu alegerea lui Trump. 

Citește mai mult

Samsung lucreaza deja la un alt telefon pliabil pe exterior!

Galaxy Fold nici macar nu a ajuns sa fie disponibil in magazin ca Samsung lucreaza deja la un alt telefon pliabil, de data aceasta pe exterior in stilul Mate X. Cat despre Fold, teoretic o sa vina in august.

Inainte sa laudati Huawei, stati linistiti ca si ei au renuntat la Mate X. O sa vina abia in Septembrie. Sigur au fost probleme si la el, insa chinezii stiu sa ascunda mereu problemele. Se vorbea de ceva probleme cu conexiunea 5G. Atasat un meme mai greu de digerat.

Inainte sa laudati Huawei, stati linistiti ca si ei au renuntat la Mate X. O sa vina abia in Septembrie. Sigur au fost probleme si la el, insa chinezii stiu sa ascunda mereu problemele. Se vorbea de ceva probleme cu conexiunea 5G. Atasat un meme mai greu de digerat.

Vestea interesanta acum vine. Samsung ar lansa aceasta versiune noua de Fold chiar inainte ca Huawei sa lanseze pe piata oficial Mate X. Deci Samsung lucreaza de mult timp la o versiune diferita de Fold.Sursa este una foarte apropiata de Samsung si sunt aproape sigur ca Samsung va veni pe piata cu doua modele de Fold, cel initial cu problema remediata, dar si o versiune secundara cu deschidere pe exterior. Inainte ca Huawei sa apuce sa lanseze in toamna, in septembrie, Mate X.

Citește mai mult

Google te ajută să știi unde ți-ai parcat mașina,fără să faci nimic!

Dacă ai întâmpinat deseori dificultăți în a-ți găsi mașina într-o parcare stufoasă de la mall, Google se pare că are o soluție deșteaptă la această problemă, care nu necesită nicio intervenție din partea ta. 

În mod tradițional, Google Maps a inclus din totdeauna un mecanism simplut prin care să-ți salvezi locația în care ți-ai parcat mașina. Când intri în aplicația de navigație, aștepți să fii localizat și faci un tap pe punctul de culoare albastră de pe hartă. Imediat, în meniul contextul din partea de jos a ecranul, vei avea opțiunea ”Setați ca locație de parcare”.

Mecanismul detaliat mai sus era departe de a fi complicat, dar avea un minus semnificativ. Implica un efort din partea ta. Din păcate, de cele mai multe ori uiți unde ai parcat tocmai pentru că te grăbești, ești agitat sau vorbești la telefon. În acele momente, este puțin probabil să dedici câteva minute salvării punctului în care ai parcat pe hartă.

O alternativă interesantă la această problemă a fost introdusă de curând printr-o actualizare la Google Assistant. În teorie, funcția cu pricina a fost introdusă pentru prima oară în 2014, dar a fost eliminată între timp, iar acum a revenit. Cei de la Android Police au fost primii care și-au dat seama că opțiunea respectivă a fost reintrodusă, chiar dacă nu s-a făcut vreun anunț oficial pe marginea subiectului.

Modul în care funcționează este cât se poate de simplu și, cum am menționat mai sus, este complet automatizat. Google Assistant procesează schimbarea de viteză, dintre momentul în care te-ai deplasat cu mașina și momentul în care ai început să mergi pe jos. Astfel, poate să facă o estimare destul de bună legată de punctul în care ai parcat, chiar dacă nu este perfectă. Rămâne doar să întrebi asistentul virtual ”Ok Google, unde mi-am parcat mașina”, pentru a-ți fi afișat un traseu estimativ către zona cu pricina.


Citește mai mult

Mașinile electrice, mai nocive decât crezi. Secretul pe care nu ți-l spune nimeni .

Mașinile electrice sunt mai nocive pentru mediu decât ți se spune. Chiar dacă în apropierea lor nu-ți îmbolnăvești plămânii, poluarea lor se resimte în alte locuri și e chiar mai periculoasă decât cea de la mașinile clasice, arată un studiu german. 

Acest studiu are un argument greu de combătut, dar, înainte să-i dai crezare pe deplin și să spui „vezi? știam eu eu că mai bine îmi iau o rablă SH”, ține cont de faptul că electricitatea în Germania e produsă în mare parte din combustibili fosili. 

Prin urmare, era doar o chestiune de timp până când urma să apară un astfel de studiu partizan care consideră mașinile electrice la fel de nocive pentru mediu, ca mașinile cu ardere internă. Să vedem, însă, ce au descoperit cercetătorii germani. 

De ce „poluează” mașinile electrice 

Intuitiv, compușii chimici ca litiul, cobaltul sau manganul au nevoie de resurse neregenerabile pentru a fi procesate și pentru a deveni părți ale bateriilor auto. 

Însăși fabricarea bateriilor în sine presupune emisii poluante în cantități colosale. Cercetătorii spun că prin trecerea la mașinile electrice nu facem decât să mutăm poluarea dintr-o parte în alta. 

De exemplu, pentru producția unei baterii pentru o Tesla Model 3, se produce o cantitate de poluare (dioxid de carbon) de 11, până la 15 tone. Dacă iei în considerare durata de viață de zece ani a unei mașini electrice și că parcurgi anual cu ea vreo 15.000 de kilometri (în medie), o să ai între 73 și 98 de tone de dioxid de carbon pe kilometru. Este concluzia la care au ajuns specialiștii Christoph Buchal, Hans-Dieter Karl și Hans-Werner Sinn.

Mașinile electrice, la fel de nocive precum cele diesel?

De asemenea, trebuie ținut cont de faptul că și electricitatea de care ai nevoie pentru a-ți reîncărca mașina produce emisii poluante, mai ales dacă ești într-o țară ca Germania sau România (și multe alte țări), unde combustibilii fosili sunt baza pentru energie.Luând în considerare toți acești factori, luăm iar ca exemplu mașinile Tesla, care ar produce, în acest fel, între 150 și 180 de grame de dioxid de carbon pe kilometru. 

Este o cantitate de emisii poluante chiar mai mare decât cea produsă de mașinile diesel Mercedes.Să nu uităm însă că industria are mult de pierdut din cauza politicilor UE privind reducerea tot mai drastică a emisiilor poluante.Mașinile pe motorină sunt ținta principală, iar Germania încă mai este considerat „imperiul” diesel. Scandalul Dieselgate n-a făcut decât să clatine imaginea publică impecabilă pe care o aveau autoturismele nemțești.

Citește mai mult
Încarcă mai multe