700 de experți în Robotică din întreaga lume se vor întâlni în luna martie la București .

În perioada 20-22 martie 2019, capitala României este pentru prima dată gazda Forumului European al Roboticii, cel mai prestigios eveniment în acest domeniu din Europa.Cea de-a zecea ediție a Forumului, organizată sub Înaltul Patronaj al Președintelui României și sub Patronajul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, va avea loc la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, în prezența a peste 700 de experți în robotică din întreaga lume, fiind organizate peste 50 de workshop-uri pe diverse teme legate de robotică sau domenii conexe roboticii, precum:

  • roboți inovativi pentru industria auto, 
  • roboți în industria de agricultură, 
  • robotică și Big Data, 
  • robotică și A.I., 
  • etica în domeniul roboticii, 
  • securitate, etc. 
Găzduind Forumul European al Roboticii, desfășurat pentru prima dată într-o țară din Estul Europei, România transmite un mesaj clar în ceea ce privește interesul și capacitatea țării noastre de a fi un actor important în domeniul tehnologiilor viitorului și în special al roboticii. 

Forumul reprezintă, totodată, o bună oportunitate pentru comunitatea antreprenorială și de inovație din România de a-și manifesta dorința și voința să fie parte a unei Uniuni Europene care susține noile tehnologii și care este pregătită să țină pasul cu acestea pentru a le pune în folosul cetățenilor ei.

Informații complete despre eveniment sunt disponibile pe erf2019.eu, iar programul celor 50 de workshop-uri de robotică și domenii conexe roboticii poate fi consultat la adresa eu-robotics.net.

Citește mai mult

Care sunt cele mai descărcate aplicații în 2019

Potrivit Priori Data, primele zece aplicații Android din lume au avut o cifră de descărcare totală de 338.000.000 în 2019. Cinci din top zice aplicații din lume au fost produse de gigantul Facebook.

De fapt, aplicațiile dezvoltate de Facebook reprezintă cea mai mare parte a listei, cu WhatsApp, Instagram, Messenger și Facebook / Facebook Lite, care se ridică într-o combinație de 213 milioane de descărcări, transmite CreateWeb24.


Citește mai mult

Google Plus se închide oficial pe 2 aprilie 2019

Chiar azi am intrat pe Google Plus doar sa imi aduc aminte cum arata. 

Cu ocazia asta am schimbat toate parolele de la conturile Google si am facut curat prin Drive. 

Spre surprinderea mea, cand am intrat pe profilul meu am fost anuntat ca pe 17 aprilie contul meu va disparea. 

Si asta pentru ca pe 2 aprilie incepe procesul de eliminare. 
La data de 2 aprilie va incepe procesul prin care toate conturile vor fi sterse, toate datele si informatii din aceasta platforma. 

Totul va fi ras de pe fata internetului. In caz ca va mai aduceti aminte chiar a fost un scandal legat de securitate in toamna. 

Oricum, Google Plus nu putem spune ca a avut succes.

Citește mai mult

Google Maps aduce funcția pe care o așteptai de mult !

Google Maps oferă cel mai exact și mai complex serviciu de cartografiere și GPS, dar, dacă ești șofer, cu siguranță preferi aplicația Waze. Există și o veste bună: Google Maps mai împrumută de la Waze o funcție importantă.

E în firea celor de la Google să scadă popularitatea propriilor aplicații cu altele create tot de ei, dar în acest caz, s-ar putea ca decizia să fie binevenită. Dacă Maps devine cea mai bună aplicație și în ceea ce privește traficul rutier, nu văd care ar mai fi rostul Waze. 

Când ești pieton, prima este mai populară și e utilizată ori de câte ori vrei să găsești o adresă, un oraș sau o instituție ori magazin. Când ești la volan, preferi Waze pentru că oferă atenționări sonore și vizuale în cazul în care te apropii de un accident, de un drum cu lucrări, când e radar sau poliție și te avertizează și când depășești limita de viteză. 

În ultimul an, Maps a împrumutat mai multe dintre funcțiile menționate, inclusiv cea care te direcționează pe cea mai scurtă rută posibilă.Android Police dezvăluie însă că Google mai aduce aplicației sale de hărți o funcție utilă: avertizarea din timp a limitatoarelor de viteză. Adică, la fel ca Waze, o să fii anunțat sonor și vizual atunci când depășești limita de viteză pe anumite segmente de drum.

În ultimul an, Maps a împrumutat mai multe dintre funcțiile menționate, inclusiv cea care te direcționează pe cea mai scurtă rută posibilă.Android Police dezvăluie însă că Google mai aduce aplicației sale de hărți o funcție utilă: avertizarea din timp a limitatoarelor de viteză. Adică, la fel ca Waze, o să fii anunțat sonor și vizual atunci când depășești limita de viteză pe anumite segmente de drum.
După cum apare în capturile foto atașate, avertizările vizuale nu par să fie la fel de vizibile ca pe Waze, dar nu cred că ar fi o problemă majoră, atât timp cât va exista, mai mult ca sigur, și o avertizare sonoră pe care probabil o poți personaliza.Deocamdată, funcția este disponibilă în Statele Unite ale Americii și nu știm când sau dacă va ajunge și pe versiunea din România.

Citește mai mult

Microsoft Surface Go disponibila la precomanda

Tableta Microsoft Surface Go a fost lansata oficial astazi si este disponibila la precomanda cu preturi incepand de la 399$ in SUA si anumite tari din Europa. Versiunea de baza este echipata cu 4GB memorie RAM si 64 GB pentru stocare memorie tip eMMC, in timp ce versiunea premium care costa 549$ vine cu 8GB RAM si SSD de 128GB pentru stocare. Ambele vin echipate cu un display de 10 inch, o rezolutie de 1800×1200 (aspect 3:2) si cu un procesor Intel Pentium Gold 4415Y, bazat pe arhitectura Kaby Lake 14nm+. Modemul Qualcomm Snapdragon X16 LTE va asigura viteze de download de pana la 1Gbps si upload pana la 160Mbps. Este prezent un port MicroSD in caz ca memoria interna nu e suficienta, alaturi de un port USB 3.1. Pe spate e prezenta o camera foto de 8Mp, iar pe fata una de 5Mp. Windows 10S vine preinstalat cu posibilitatea de upgrade la versiunea full gratis.

Microsoft a prezentat si accesoriile dedicate tabletei:

  • Surface Pen 100$ 
  • Surface Mobile Mouse 35$ 
  • Surface Go Type Cover 100-135$

Citește mai mult
Încarcă mai multe