Înapoi la listă

Fond de investiții de 50 milioane dolari pentru programatorii de aplicații de realitate augmentată

Dezvoltatorul de echipamente audio Bose intră în rândul afacerilor de realitate augmentată cu un produs nou și un fond de investiții de 50 de milioane de dolari dedicat startup-urilor care vor dezvolta servicii pentru noua sa platformă. 

În timp ce cea mai mare parte a industriei se concentrează pe o experiență augmentată vizual, Bose este preocupată de intersecția dintre sunet și imagine.

Anul acesta, Bose a prezentat prototipul Bose AR, care va utiliza informațiile vizuale capturate de ochelari și va adăuga informații audio relevante contextual pentru purtător.Noua tehnologie poate fi controlată cu ajutorul comenzilor vocale, a gesturilor și prin atingere."Produsul plasează sunetul în împrejurimi, nu imagini digitale, astfel încât să te poți concentra la lumea din jurul tău - mai degrabă decât la un afișaj mic", a spus John Gordon, vicepreședinte al diviziei Consumer Electronics de la Bose.

Bose a investit într-o serie de companii deja (fără legătură cu noua sa platformă de realitate augmentată) care se bazează pe tehnologii noi care pot fi purtate.

Printre investiții se numără afaceri precum:

Embr Labs — producător de haine care pot regla temperatura corpului 

Qleek — o companie care încorporează experiențe de realitate augmentate pe blocuri de lemn personalizate 

Vesper — un microfon alimentat de sisteme microelectromecanice.Compania colaborează deja cu ASICS Studio, Strava, TripAdvisor, TuneIn și Yelp pentru producția de conținut pentru tehnologia sa, în timp ce MIT Media Lab (laborator al universității americane MIT) și Laboratorul Future Reality din New York lucrează, de asemenea, la prototipuri.