Înapoi la listă

Când vin ninsorile și gerul ! 

Iarna îşi intră în drepturi de săptămâna viitoare. Astfel, noaptea se vor înregistra minime de până la minus 10 grade Celsius.

„Temperaturile treptat vor scădea până la -2,-7 grade celsius în timpul zilei, iar noaptea temperaturile vor scădea de la -4, +1, până la date de 15, 16, când ne aşteptăm la valori de -10, -15 grade Celsius. Vor fi temperaturi normale pentru această perioadă", a spus şeful Centrului Prognoze Meteo, Ghenadii Roșca.Totodată, unii fulgi ar putea cădea mâine, 11 ianuarie, în partea de nord a țării. 

Totuși, potrivit meteorologilor, fenomenul va semăna mai mult a lapoviță decât a ninsoare.Până acum, temperaturile au fost extrem de generoase pentru această perioadă spun meteorologii, iar în timpul zilei s-au înregistrat chiar şi maxime de plus 14 grade Celsius. 

 Agricultorii spun că temperaturile ridicate ar putea reduce din rezistenţa plantelor la îngheţ, iar răcirea bruscă a vremii ar putea afecta mai multe plante. Cele mai vulnerabile culturi la îngheţ sunt rapiţa, grâul şi orzul, dar şi livezile de cireși, caiși şi viţa-de-vie.